piątek, 15 lutego 2019

SOK KIWI, BANAN. JABŁKO, SZPINAK

            Mój kolejny, po buraczanym, koktajl owocowo-warzywny robiony w wyciskarce wolnoobrotowej i/lub blenderze. Połączenie kiwi, banana, jabłek i szpinaku daje pyszny, lekko orzeźwiający efekt. I ten piękny pistacjowy kolor:)




Składniki (na 3-4 porcje):
  • 3 owoce kiwi
  • 1 banan
  • 3 jabłka
  • 3 garści szpinaku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu (opcjonalnie)
Z jabłek wyciskamy sok w wyciskarce wolnoobrotowej.
Miksujemy obrane kiwi, banana, szpinak i sok z jabłek. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny oraz miodem.
W razie potrzeby można rozcieńczyć wodą lub mlekiem.

Smacznego życzą

1 komentarz: