Niedzielne śniadanie. Sałatka z grillowaną cukinią, fetą, bekonem i granatem. Słodko, słono, soczyście, smakowicie.
Składniki (na 2 porcje):
- 1 mała cukinia
- 2-3 plasterki szynki typu parmeńskiego
- 2 garści mixu sałat
- spory kawałek fety
- ziarna z połowy owocu granatu
- olej do smażenia
- dressing: oliwa z oliwek, miód, sok z cytryny, ocet winny
Umytą cukinię kroimy w cienkie plasterki , smarujemy olejem z obu stron i smażymy najlepiej na patelni grillowej z obu stron.
Smażymy również szynkę na chrupko.
Na talerzach rozkładamy sałatę, na niej plastry cukinii, szynki, pokruszoną fetę i pestki granatu.
Całość polewamy dressingem.
Smacznego życzą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz