Kolejna, po iberyjskiej, śniadaniowa sałatka. Tym razem na włoską nutę - z mozzarellą, pomidorami koktajlowymi i suszonymi oraz oliwkami. I tuńczykiem. Jako dressing - glazura balsamiczna, nasze niedawne "odkrycie". Bardzo nam smakuje w sałatkach.
Składniki (na 2 porcje):
- 4 garści mieszanki sałat
- mała puszka tuńczyka w oliwie lub sosie własnym
- 1 kula mozzarelli
- kilkanaście pomidorków koktajlowych
- kilka pomidorów suszonych w zalewie
- 2 garści zielonych oliwek
- 2 garści czarnych oliwek
- glazura balsamiczna
Na talerzu rozkładamy sałatę.
Na niej układamy kawałki tuńczyka, mozzarellę pokrojoną w kostkę, połówki pomidorków koktajlowych, suszone pomidory pokrojone w paski oraz oliwki.
Całość skrapiamy zalewą z suszonych pomidorów i glazurą balsamiczną.
Podawałam z czosnkowymi grzankami.
Smacznego życzą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz