poniedziałek, 4 sierpnia 2014

PASTA Z TUŃCZYKA

              Niedzielne śniadanie. Może rybka? Czemu nie, np. w postaci przepysznej pasty z tuńczyka z dodatkiem cebulki i papryczki pepperoni dla zaostrzenia smaku. Niezwykle smakowicie, szczególnie w połączeniu z sałatką caprese i paprykowym chlebkiem domowej roboty.

Składniki:
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 1 mała cebula
  • 1 mała ostra papryczka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • pół łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz
Tuńczyka odsączamy z zalewy. Miksujemy go na gładką masę z cebulą, dodajemy posiekaną papryczkę oraz resztę składników. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do maku. Najlepiej smakuje po kilku godzinach, jak smaki się przegryzą.
Smacznego życzą



1 komentarz: