Niedzielne śniadanie. Może rybka? Czemu nie, np. w postaci przepysznej pasty z tuńczyka z dodatkiem cebulki i papryczki pepperoni dla zaostrzenia smaku. Niezwykle smakowicie, szczególnie w połączeniu z sałatką caprese i paprykowym chlebkiem domowej roboty.
Składniki:
- puszka tuńczyka w oleju
- 1 mała cebula
- 1 mała ostra papryczka
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka śmietany
- pół łyżeczki musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól, pieprz
Tuńczyka odsączamy z zalewy. Miksujemy go na gładką masę z cebulą, dodajemy posiekaną papryczkę oraz resztę składników. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do maku. Najlepiej smakuje po kilku godzinach, jak smaki się przegryzą.
Smacznego życzą
oj uwielbiam pasy z tuńczyka.
OdpowiedzUsuń