środa, 2 grudnia 2015

SAŁATKA MAJONEZOWA Z ŁOSOSIEM

          Nie wiem, co się dzieje, ale ostatnio pochłaniam ryby w każdej ilości i postaci;) Pasta z tuńczyka, tagliatelle z łososiem, sałata z łososiem i mój ulubiony panierowany dorsz. Dziś sałatka nieco konkretniejsza od poprzedniej, ale równie pyszna, idealna na kolację. 


Składniki (na 3-4 porcje):
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 200 g wędzonego łososia
  • pół ogórka szklarniowego
  • 1 mała czerwona cebula
  • majonez
  • śmietana/jogurt naturalny
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • szczypior do smaku i dekoracji
Jajka, ogórka i cebulę drobno siekamy, łososia kroimy na mniejsze kawałki.
Wszystko mieszamy z majonezem i śmietaną (proporcje sosu wedle własnego upodobania), doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. 
Można zajadać od razu, ale najlepiej odstawić na kilka godzin, by smaki się przegryzły.
Podajemy posypaną szczypiorem.

Smacznego życzą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz