piątek, 25 października 2013

TOSTY Z CHLEBA CEBULOWEGO Z PIECZARKAMI I SEREM

                       To nie jest żadne finezyjne danie. To chyba nawet nie jest danie, lecz przekąska. Nie jest z kategorii "do pochwalenia się, cóż fenomenalnego zgotowałam". Czemu więc je prezentuję? Bo jest absolutnie przepyszne;) Niby taki zwykły tost/sandwich - dwie kromki, ser, pieczarki, ale ten smak... 
               Ostatnio stałam się fanatyczką pieczarek. Do wszystkiego (prawie;) ) je dodaję. Niedawno były podobne bułki nadziane serem i pieczarkami, teraz przyszła pora na tosta z ulubionego chleba cebulowego. Takie pieczywo naprawdę wpływa istotnie na smak tostów! Są o wiele aromatyczniejsze i mają jakiś taki podkręcony smak:) Dla mnie rewelacja;) A co, nie zawsze musi być wyrafinowanie! W prostocie siła!!

Składniki (na 1 tosta):
  • 2 kromki chleba cebulowego
  • kilka łyżek przesmażonych pieczarek
  • gruby plaster sera żółtego
  • sos czosnkowy lub keczup
Jak się robi tosty/sandwiche, każdy chyba wie: na jedną kromkę nakładamy pieczarki, ser i przykrywamy druga kromką. Pieczywo można ewentualnie od wewnątrz posmarować ulubionym sosem - keczupem lub sosem czosnkowym. Ja wolę nałożyć na wierzch już gotowych tostów. Zapiekamy w opiekaczu, aż ser się rozpuści, a chleb zrobi rumiany. Podawać z sosem czosnkowym.

Smacznego!


1 komentarz:

  1. Ty, nie umniejszaj tak swojego dzieła... To jest fenomenalne! Pizza idzie w odstawkę, robię twoje tościki!

    OdpowiedzUsuń