Rzeczy najprostsze bywają najlepsze. Jak w przypadku bułek nadzianych pieczarkami i serem. Inspiracją był przepis z bloga dom-agi.pl. Że też nie wpadłam na to wcześniej! Banalnie proste w wykonaniu, a jakie pyszne! Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie i ciągnące wewnątrz:) Na niedzielne śniadanie poproszę nawet dwie:)
Składniki (na 1 bułkę):
- 1 bułka
- ok. 200g pieczarek
- 2 plastry sera
- keczup
- sól, pieprz
Pieczarki kroimy w plasterki i przesmażamy do miękkości doprawiając solą i pieprzem.
Z bułki odkrawamy pionowo brzeg i wydrążamy miąższ uważając, by nie przebić ścianek. Wnętrze smarujemy keczupem, na dnie układamy plaster sera. Do środka nakładamy nieco pieczarek. Pomiędzy pieczarki a górną ściankę wkładamy drugi plaster sera i maksymalnie faszerujemy bułkę pieczarkami. Zapiekamy w 180st.C. przez ok. 10 min. Idealne z sosem czosnkowym:)
Smacznego!
ale bym zjadła!
OdpowiedzUsuńświetny pomysl:)
OdpowiedzUsuń