Szybka i smaczna przekąska. Ciasto francuskie, jarmuż i kozi ser. Chrupiąca i zielona.
Składniki (na 2 osoby):
- 1 płat ciasta francuskiego
- 1 roladka koziego sera
- 1 duży liść jarmużu
- 2 garści tartego żółtego sera
- opcjonalnie: nieco bekonu wysmażonego na chrupko
Ciasto francuskie rozwijamy, rozkładamy na płasko i tniemy na wybrany kształt i wielkość. Akurat miałam okrągłe, więc moje przekąski mają trójkątny kształt.
Na cieście rozkładamy plastry sera koziego, na tym kawałki liści jarmużu oberwane z łyka, które jest twarde.
Całość posypujemy żółtym serem i/lub bekonem.
Pieczemy 15-20 min. w 180 st.C.
Smacznego życzą
Zdrowe i świetne, dzięki
OdpowiedzUsuńOj ale apetyczne.
OdpowiedzUsuń