wtorek, 14 listopada 2017

CIASTO FRANCUSKIE Z JARMUŻEM I KOZIM SEREM

               Szybka i smaczna przekąska. Ciasto francuskie, jarmuż i kozi ser. Chrupiąca i zielona. 





Składniki (na 2 osoby):
  • 1 płat ciasta francuskiego 
  • 1 roladka koziego sera
  • 1 duży liść jarmużu
  • 2 garści tartego żółtego sera 
  • opcjonalnie: nieco bekonu wysmażonego na chrupko
Ciasto francuskie rozwijamy, rozkładamy na płasko i tniemy na wybrany kształt i wielkość. Akurat miałam okrągłe, więc moje przekąski mają trójkątny kształt.
Na cieście rozkładamy plastry sera koziego, na tym kawałki liści jarmużu oberwane z łyka, które jest twarde.
Całość posypujemy żółtym serem i/lub bekonem.
Pieczemy 15-20 min. w 180 st.C.

Smacznego życzą

2 komentarze: