piątek, 30 października 2015

KURCZAK POD PIECZARKAMI Z MAJONEZEM

            Obiad na szybko. Kilka składników, do piekarnika i gotowe. Mięso wyszło soczyste, do zapiekanych pieczarek z cebulą chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Polecam.


Składniki (na 4 porcje):
  • 2 duże filety z kurczaka
  • 1 spora cebula
  • 250-300g pieczarek
  • kilka łyżek majonezu
  • keczup
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
  • papryka ostra
Filety przekrawamy na 2-3 części. Rozbijamy niezbyt cienko. Solimy, pieprzymy, doprawiamy papryką.Układamy w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym (nie trzeba wiele, z majonezu i tak wytopi się wystarczająco dodatkowego tłuszczu).
Cebulę i pieczarki siekamy, przesmażamy, doprawiamy do smaku. Układamy na mięsie. 
Na wierzchu rozsmarowujemy majonez, polewamy keczupem. 
Zapiekamy 40 min. w 180 st.C.

Smacznego życzą


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz