poniedziałek, 22 czerwca 2015

PASTA JAJECZNA Z FETĄ I RZODKIEWKĄ

       Wiosenna pasta jajeczna. Lekko pikantna z rzodkiewką, dymką, szczypiorem, a zamiast soli - feta. Kremowa, lekka, cieszy podniebienie i oko swym żółciutkim kolorem. Trzeba tylko pamiętać, że rzodkiewka puszcza sok i potrafi bardzo rozwodnić pastę, więc nie należy przechowywać pasty z rzodkiewką, tylko dodać ją tuż przed podaniem.


Składniki:
  • 5 jajek
  • 120g fety
  • pół pęczka rzodkiewki
  • 1 mała cebulka dymka ze szczypiorem
  • 1 czubata łyżeczka musztardy
  • pieprz
Jajka gotujemy na twardo, kroimy na mniejsze części.
Fetę kroimy w kostkę i dodajemy do jajek. Jajka z fetą blendujemy na gładką masę.
Rzodkiewki, dymkę, szczypior bardzo drobno siekamy i dodajemy do jajek, mieszamy. Doprawiamy musztardą, pieprzem, sól prawdopodobnie nie będzie potrzebna, feta jest wystarczająco słona.

Smacznego życzą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz