Drink prosty w wykonaniu, a ciekawie wyglądający. Sok pomarańczowy z rumem, grenadyną i likierem Blue Curacao. Mam bardzo gęstą grenadynę, która opada na dno zwartą warstwą i nie chce się zblendować z sokiem. Ale dzięki temu tez daje fajny efekt.
Składniki:
- kruszony lód
- 100 ml soku pomarańczowego
- 50 ml jasnego rumu
- 20 ml grenadyny
- 20 ml Blue Curacao
W szejkerze mieszamy sok z rumem i lodem. Sok przelewamy do wysokiej szklanki (np. typu hurracaine, jak na zdjęciu) cedząc lód przez sitko szejkera. Przystawiamy do ścianki szklanki tuż nad powierzchnią soku łyżeczkę i delikatnie wlewamy po niej grenadynę. Czekamy, aż opadnie. Następnie tym samym sposobem wlewamy Blue Curacao. Podajemy udekorowany parasolką i kandyzowaną wisienką:)
Cheers!
rewelacyjnie wygląda:)
OdpowiedzUsuńWygląd rewelacyjny a i smak niepowtarzalny dzięki gorzkim pomarańczom z Blue Curacao
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na uzyskanie warstw. Można też wrzucić kostki lodu wlać grenadynę, następnie po kostkach Blue Curacao a na końcu sok pomarańczowy z alkoholem.
OdpowiedzUsuń