Weekendowa, letnia rozpusta:) Owoce egzotyczne z bakaliami polane czekoladą. Delikatne owoce i chrupiące orzechy. Rozkosznie:)
Składniki:
- 1 różowy grapefruit
- 2 kiwi
- 2 banany
- pół puszki ananasa z puszki
- 2 garści orzeszków ziemnych w karmelu
- garść orzechów włoskich
- 2 garści rodzynek
- pół tabliczki mlecznej czekolady (lub gotowa polewa czekoladowa)
Grapefruita obieramy ze skóry i filetujemy (wycinamy spomiędzy błonek miąższ owocu). Kiwi i banany obieramy i kroimy w mniejsze cząstki, podobnie ananasa. Owoce wrzucamy do miski, posypujemy posiekanymi orzechami i rodzynkami, polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą lub polewą czekoladową.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz