Gdy zobaczyłam ten przepis, wiedziałam, co zrobię z przejrzałym bananem i awokado zalegającymi w mojej lodówce. Zaintrygował mnie ów przepis. Mus okazał się zaskakująco smaczny. Mocno kakaowy. Dodałam nieco cukru, gdyż lubię słodsze smaki. Rewelacyjny okazał się jednak jako nadzienie do bananowych muffinek, o których wkrótce.
Póki co kakaowy mus a'la czekoladowy na dzisiejszy Dzień Czekolady.
Składniki:
- 1 dojrzały i miękki banan
- pół awokado
- 2 płaskie łyżeczki kakao do wypieków
- opcjonalnie nieco cukru pudru do smaku
Owoce obieramy ze skórki i miksujemy/blendujemy. Dodajemy kakao i wszystko dokładnie mieszamy. Można dosłodzić do smaku.
Smacznego!
pysznie się prezentuje! :)
OdpowiedzUsuń