sobota, 12 kwietnia 2014

KAKAOWY MUS Z BANANA I AWOKADO

               Gdy zobaczyłam ten przepis, wiedziałam, co zrobię z przejrzałym bananem i awokado zalegającymi w mojej lodówce. Zaintrygował mnie ów przepis. Mus okazał się zaskakująco smaczny. Mocno kakaowy. Dodałam nieco cukru, gdyż lubię słodsze smaki. Rewelacyjny okazał się jednak jako nadzienie do bananowych muffinek, o których wkrótce. 
Póki co kakaowy mus a'la czekoladowy na dzisiejszy Dzień Czekolady. 


Składniki:

  • 1 dojrzały i miękki banan
  • pół awokado
  • 2 płaskie łyżeczki kakao do wypieków
  • opcjonalnie nieco cukru pudru do smaku
Owoce obieramy ze skórki i miksujemy/blendujemy. Dodajemy kakao i wszystko dokładnie mieszamy. Można dosłodzić do smaku. 

Smacznego!



1 komentarz: