Co powiecie na taką przekąskę lub śniadanko? Ja jestem bardzo na Tak:) Camemberta lubię w każdej postaci, np. smażony w pistacjach na sałatce. Tym razem upiekłam cały serowy krążek. A wraz z nim grzanki czosnkowe. To co że kalorycznie! Ważne że pysznie!;)
Składniki:
- krążek sera camembert
- 1 jajko
- bułka tarta
- 1 kajzerka
- czosnek
Ser obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Najlepiej zrobić 2 warstwy panierki dla pewności, że ser nie wypłynie w trakcie pieczenia. Ser układamy na blasze i zapiekamy ok. 30-40 min.
Kajzerkę kroimy na kromki, nacieramy czosnkiem i wkładamy do piekarnika na parę minut przed końcem pieczenia sera, by się przyrumieniły. Podajemy np. z żurawiną.
Smacznego!
uwielbiam pieczonego camembera:D pyszności:D:D
OdpowiedzUsuń