wtorek, 12 listopada 2013

NADZIANE MUFFINKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

                Niedzielne śniadanie. Nadziane śniadanie. Sakiewki a'la muffinki. Pieczone w foremkach do muffinek. Nadzienie może być dowolne, u nas pizzowo, czyli szynka, świeża papryka i ser. Podawałam ze złocistą sałatką z kurczaka, ananasa i selera. Zostało jej nieco z sobotniej kolacji;)


Składniki:

  • płat ciasta francuskiego
  • kilka plastrów wędliny (u mnie szynka), tyle ile ma być muffinek
  • tyle samo plastrów żółtego sera
  • papryka
  • keczup
  • bazylia, oregano
Szynkę, paprykę i ser drobno siekamy. 
Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty nieco większe niż foremki do muffinek. Ciastem wykładamy foremki zostawiając wysoki rant. Środek smarujemy keczupem, wypełniamy szynką, papryką oraz serem i posypujemy ziołami. Wystający rant ciasta sklejamy ponad nadzieniem. Pieczemy 15 min. w 180st.C.

Smacznego!




1 komentarz: