wtorek, 4 czerwca 2013

SEROWO-CZOSNKOWA PRZEKĄSKA NA KRAKERSACH

                   Smakowite, chrupiące, intensywne w smaku finger-food na imprezę.  Dla lubicieli sera i czosnku. Dla mnie świetna propozycja nawet do podjadania przy filmie na kanapie;) I jakie szybkie i proste w przygotowaniu!


Składniki (dla 2-3 osób, ale raczej dla 2;) ):
  • paczka krakersów lub sucharków
  • ok. 100 g żółtego sera
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3-4 łyżki majonezu
Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku (ilość wedle upodobań) oraz majonez. Dokładnie mieszamy na gładką masę i nakładamy na krakersy, sucharki lub bagietkę. Innym razem podawałam także z kroplą keczupu oraz plasterkiem ogórka konserwowego. Pycha!

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz