poniedziałek, 8 kwietnia 2013

CAMEMBERT PIECZONY Z ORZECHAMI WŁOSKIMI

                 Gratka dla wszystkich wielbicieli serów:) Pyszny półpłynny, ciągnący się camembert ze smakiem orzechów. Do tego kropla oliwy, nieco sałaty dla równowagi smaków i pyszna przekąska gotowa. Banalna w wykonaniu, smaczna i oryginalna przystawka.


Składniki:

  • 1 krążek camemberta
  • 2 orzechy włoskie
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
Dodatkowo:
  • świeża bagietka
  • sałata
Camemberta przekrawamy wszerz na pół. Orzechy rozłupujemy i siekamy na drobne kawałeczki, którymi następnie posypujemy obie połówki sera lekko je w niego wciskając. Pieprzymy i skrapiamy ser oliwą z oliwek. Zapiekamy pod przykryciem z folii aluminiowej ok. 20min. w 170st.C. pozostawiając połówki w oryginalnym opakowaniu drewnopodobnym po usunięciu plastikowej folii, w którą mógł być zawinięty, jeśli w takim kupiliśmy ser lub bezpośrednio na blasze. Podawałam ze świeżą bagietką i sałatą lodową.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz