Składniki (na sporą patelnię sosu):
- 1-2 pojedyncze piersi kuraka (w zależności jak kto lubi)
- 1 średni brokuł
- 130g sera z niebieską pleśnią
- 100g serka topionego
- pół szklanki śmietany kremówki lub wody/mleka
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
- ulubiony makaron
Makaron gotujemy jak zwykle. Pierś kurczaka kroimy w kosteczkę i przesmażamy. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy ale dente. Dodajemy go do kurczaka. Dorzucamy pokruszone oba sery, wszystko razem podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia serów. Doprawiamy. Jeżeli sos będzie za gęsty, rozrzedzamy go kremówką lub wodą/mlekiem. Podajemy z makaronem. Odgrzewany następnego dnia jest chyba nawet jeszcze lepszy:)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz