Składniki (na 4 osoby):
- 2 podwójne piersi z kurczaka na osobę
- pół papryki
- kawałek żółtego sera (u mnie wędzony, by smak był wyrazisty)
- sól, pieprz
- jajko i bułka tarta do panierki
- olej do smażenia
Piersi przekrajamy na dwie, rozbijamy tłuczkiem przez folię spożywczą (by zbytnio nie uszkodzić mięsa i nie zabryzgać sobie kuchni;')). Piersi solimy i pieprzymy z każdej strony. Można także posypać ulubionymi ziołami. Na jednym z końców piersi kładziemy pokrojoną w słupki i lekko podsmażoną paprykę (1-2 szt.) oraz ser również pokrojony w słupki. Pierś ciasno zwijamy. Spinamy ją kilkoma wykałaczkami uważając, by nie było żadnych dziur, w przeciwnym razie ser wycieknie i się przypali. panierujemy w jajku i bułce. Smażymy lub pieczemy na rumiano.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz