Składniki (na 3 jajka każdego rodzaju):
Jajka łososiowe
- żółtka z 3 jaj
- ok. 50-60g łososia wędzonego (u mnie wędzony na ciepło - nie jest słony)
- łyżka majonezu
- łyżka drobniutko posiekanego koperku
- kilka kropel soku z cytryny
- sól, pieprz do smaku
Wszystko razem (poza koperkiem) miksujemy blenderem, mieszamy z koperkiem, doprawiamy do smaku i już - faszerujemy jajka.
Jajka pieczarkowe
- żółtka z 3 jaj
- 5-6 nie za dużych pieczarek
- 1-2 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
Pieczarki drobno siekamy, podsmażamy, odstawiamy do wystygnięcia. Łączymy z pozostałymi składnikami - odłożyłam łyżkę pieczarek na później. Wszystko miksujemy blenderem, doprawiamy do smaku, w tym momencie dodałam odłożone drobno przesiekane pieczarki, by dodać farszowi tekstury i wyrazistszego smaku pieczarek. I już:)
Jajka ze szczypiorkiem
- żółtka z 3 jaj
- pół pęczka szczypiorku
- 1-2 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
Szczypiorek drobniutko posiekać, połączyć z pozostałymi składnikami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz