Składniki na tarty z mięsem:
- płat ciasta francuskiego
- 200g mięsa mielonego
- 5-6 pieczarek
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- ulubione zioła (u mnie bazylia, oregano)
- sól, pieprz
Mięso podsmażyłam, dodałam posiekane, podsmażone pieczarki. Wymieszałam z koncentratem pomidorowym, doprawiłam do smaku. Kładłam równomiernie nadzienie na pokrojone ciasto francuskie. Zapiekałam w 180 st.C przez 20 min.
Składniki na tarty z porem:
- 1 por
- ok. 150-200g żółtego sera
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Pora posiekałam w niezbyt drobną kostkę, dodałam starty ser żółty. Wymieszałam, doprawiłam do smaku. Kładłam równomiernie nadzienie na pokrojone ciasto francuskie. Zapiekałam w 180 st.C przez 20 min.
Smacznego!
... i jeszcze zdjęcie z innej imprezy, na której pojawiły się te przekąski. Jak widać ciasto francuskie ciastu francuskiemu nie równe;)
Kruche pizzerinki! Ciasto francuskie nigdy mi się nie znudzi. ;)
OdpowiedzUsuńZnakomite! Takie drobne, pyszne przekąski zawsze cieszą się największym powodzeniem ;)
OdpowiedzUsuń