poniedziałek, 19 listopada 2018

SAŁATKA Z BURAKA, GRUSZKI I ROQUEFORTA

              Niedzielne śniadanie. Lekka sałatka, w której przenikają się smaki słodkie, wytrawne i "śmierdząco" wyraziste za sprawą sera;) Do tego słodko-kwaśny dressing, chrupiąca bagietka i pyszne danie gotowe.





Składniki (na 2 porcje):
  • 2 garści ulubionej sałaty
  • 1 duży ugotowany/upieczony burak
  • 1-2 gruszki (w zależności od jej wielkości)
  • 100 g sera roquefort (może być gorgonzola, kozi lub coś łagodniejszego w smaku jak camembert)
  • garść pestek dyni
  • szczypior
  • dressing: glazura balsamiczna, miód, oliwa z oliwek
Na talerzach rozkładamy porcję sałaty.
Na niej układamy plastry buraka i gruszki, rozkruszony ser. Posypujemy pestkami dyni oraz posiekanym szczypiorem.
Skrapiamy dressingiem.

Smacznego życzą


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz