Niedzielne śniadanie. Lekka sałatka, w której przenikają się smaki słodkie, wytrawne i "śmierdząco" wyraziste za sprawą sera;) Do tego słodko-kwaśny dressing, chrupiąca bagietka i pyszne danie gotowe.
Składniki (na 2 porcje):
- 2 garści ulubionej sałaty
- 1 duży ugotowany/upieczony burak
- 1-2 gruszki (w zależności od jej wielkości)
- 100 g sera roquefort (może być gorgonzola, kozi lub coś łagodniejszego w smaku jak camembert)
- garść pestek dyni
- szczypior
- dressing: glazura balsamiczna, miód, oliwa z oliwek
Na talerzach rozkładamy porcję sałaty.
Na niej układamy plastry buraka i gruszki, rozkruszony ser. Posypujemy pestkami dyni oraz posiekanym szczypiorem.
Skrapiamy dressingiem.
Smacznego życzą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz