Niedzielne, przedświąteczne śniadanie. Ta sałatka miała być wiosenno-wielkanocna, ale wyszła tylko wiosenna, co nie oznacza, że mniej smakowita. W sałatce miała się znaleźć biała kiełbasa. Mieszkam we Francji, gdzie jej oczywiście nie ma. Znalazłam coś podobnego i myślałam że polska specjalność zostanie w miarę udanie zastąpiona, srogo się jednak zawiodłam. Nie pozostało mi nic innego, jak zamienić kiełbasę na awokado. Sałatka dzięki temu stała się mniej wielkanocna, ale lżejsza, bardziej kolorowa i może nawet smaczniejsza.
Składniki (na 2 porcje):
- 2 garści ulubionej sałaty lub mixu sałat
- 2 jajka na twardo
- 1 awokado
- kilka rzodkiewek
- kilka łyżek szczypiorku
- oliwa z oliwek
Sałatę porwaną na kawałki rozkładamy na talerzu.
Na niej układamy posiekane jajko, awokado pokrojone w kostkę i plasterki rzodkiewek.
Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem i polewamy oliwą z oliwek.
Smacznego życzą
Wow ale zieloniutka.
OdpowiedzUsuńwww.natalia-i-jej-świat.pl