Niedzielne śniadanie. Lekka i pyszna sałatka, na którą składa się wszystko, co lubię, czyli wyrazisty w smaku tuńczyk, kremowe awokado i soczysty granat. Dodatek jajka na miękko sprawia, że jest to prawdziwie śniadaniowa sałatka.
Składniki (na 2 porcje):
- 2 jajka
- 2 garści ulubionej sałaty lub mixu sałat, u mnie rukola z roszponką
- 1 mała puszka tuńczyka, użyłam takiego w oliwie z oliwek
- 1 awokado
- kilka łyżek pestek granatu
- ulubiony dressing, u mnie glazura balsamiczna z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny
Jajka gotujemy na miękko lub półmiękko.
Na talerzach rozkładamy porcję sałaty, na niej kawałki tuńczyka, awokado pokrojone w kostkę, posypujemy pestkami granatu. Na wierzchu układamy jajko.
Skrapiamy dressingiem.
Smacznego życzą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz