piątek, 8 grudnia 2017

PRZYSTAWKA Z KREWETEK NA OGÓRKU

              Krewetki świetnie łączą się z ogórkiem. A podane na plastrach ogórka nie tylko będą smakować, ale i ciekawie wyglądać jako przystawka na przyjęciu.
Inspiracja.





Składniki:
  • 350g ugotowanych krewetek 
  • 1 czubata łyżka bardzo drobno posiekanej cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • sól, pieprz do smaku (najlepiej biały pieprz, będzie się mniej odznaczał)
  • 1 ogórek wężowy (nie użyłam całego)
  • drobno posiekany szczypiorek do dekoracji
  • w oryginale był jeszcze łodyga selera, ale pominęłam, gdyż nie przepadam za nią. Można dodać awokado
Krewetki drobno siekamy, mieszamy z wszystkimi pozostałymi składnikami oprócz ogórka.
Ogórka kroimy w plastry. Na każdym plasterku układamy porcję krewetek.
Posypujemy szczypiorkiem.

Smacznego życzą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz