Krewetki świetnie łączą się z ogórkiem. A podane na plastrach ogórka nie tylko będą smakować, ale i ciekawie wyglądać jako przystawka na przyjęciu.
Inspiracja.
Składniki:
- 350g ugotowanych krewetek
 - 1 czubata łyżka bardzo drobno posiekanej cebuli
 - 2 łyżki majonezu
 - 1 łyżka jogurtu greckiego
 - sól, pieprz do smaku (najlepiej biały pieprz, będzie się mniej odznaczał)
 - 1 ogórek wężowy (nie użyłam całego)
 - drobno posiekany szczypiorek do dekoracji
 - w oryginale był jeszcze łodyga selera, ale pominęłam, gdyż nie przepadam za nią. Można dodać awokado
 
Krewetki drobno siekamy, mieszamy z wszystkimi pozostałymi składnikami oprócz ogórka.
Ogórka kroimy w plastry. Na każdym plasterku układamy porcję krewetek.
Posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego życzą

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz