Krewetki świetnie łączą się z ogórkiem. A podane na plastrach ogórka nie tylko będą smakować, ale i ciekawie wyglądać jako przystawka na przyjęciu.
Inspiracja.
Składniki:
- 350g ugotowanych krewetek
- 1 czubata łyżka bardzo drobno posiekanej cebuli
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- sól, pieprz do smaku (najlepiej biały pieprz, będzie się mniej odznaczał)
- 1 ogórek wężowy (nie użyłam całego)
- drobno posiekany szczypiorek do dekoracji
- w oryginale był jeszcze łodyga selera, ale pominęłam, gdyż nie przepadam za nią. Można dodać awokado
Krewetki drobno siekamy, mieszamy z wszystkimi pozostałymi składnikami oprócz ogórka.
Ogórka kroimy w plastry. Na każdym plasterku układamy porcję krewetek.
Posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego życzą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz