poniedziałek, 25 września 2017

CROISSANT Z JAJECZNICĄ, BEKONEM I AWOKADO

              Niedzielne śniadanie. Mieliśmy gości na weekend, wieczorem panowie nieco wypili. W takiej sytuacji zwykle na nogi z rana stawia panów jajecznica. Ale że jajecznica w moim wykonaniu nie może być za zwykła, a do tego jesteśmy we Francji, zatem podałam ją w croissancie z dodatkiem wysmażonej na chrupko szynki typu parmeńskiego oraz kremowego awokado. Spróbujcie jajecznicy w croissancie, naprawdę warto!





Składniki (na 4 porcje):
  • 4 plastry szynki parmeńskiej, szwarcwaldzkiej lub innej tego typu
  • 1 awokado
  • 8 jajek
  • sól, pieprz
  • 4 croissanty
Szynkę wysmażamy na suchej patelni z obu stron na chrupko.
Miąższ awokado kroimy w kostkę.
Z jajek smażymy jajecznicę (można dodać nieco śmietany, by była bardziej kremowa).
Podajemy ją w croissancie z dodatkiem "bekonu" z szynki i awokado.

Smacznego życzą


    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz