poniedziałek, 16 stycznia 2017

PRZEKĄSKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SZYNKĄ I SEREM

              Szybka, prosta i smaczna przekąska dla lubicieli ciasta francuskiego i sera o ciągnącej lub płynnej konsystencji. Raptem trzy składniki, a jakie pyszne! Polecam.




Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • kilka plastrów szynki
  • kilka plastrów żółtego sera, który dobrze się topi (np. cheddar, mozzarella)
  • oregano
Na cieście francuskim wzdłuż środka - jak na rysunku - układamy plastry szynki, a na nich ser.
Boki nacinamy ukośnie - jak na rysunku - i zawijamy je na ser i szynkę tak, by nie było otworków, inaczej ser wypłynie.
Można posmarować jajkiem.
Zapiekamy 30 min. w 180 st.C.
Podajemy z ulubionym sosem.

Smacznego życzą




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz