poniedziałek, 14 listopada 2016

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM NA WŁOSKĄ NUTĘ

            Kolejna, po iberyjskiej, śniadaniowa sałatka. Tym razem na włoską nutę - z mozzarellą, pomidorami koktajlowymi i suszonymi oraz oliwkami. I tuńczykiem. Jako dressing - glazura balsamiczna, nasze niedawne "odkrycie". Bardzo nam smakuje w sałatkach. 




Składniki (na 2 porcje):
  • 4 garści mieszanki sałat
  • mała puszka tuńczyka w oliwie lub sosie własnym
  • 1 kula mozzarelli
  • kilkanaście pomidorków koktajlowych
  • kilka pomidorów suszonych w zalewie
  • 2 garści zielonych oliwek
  • 2 garści czarnych oliwek
  • glazura balsamiczna
Na talerzu rozkładamy sałatę. 
Na niej układamy kawałki tuńczyka, mozzarellę pokrojoną w kostkę, połówki pomidorków koktajlowych, suszone pomidory pokrojone w paski oraz oliwki.
Całość skrapiamy zalewą z suszonych pomidorów i glazurą balsamiczną.
Podawałam z czosnkowymi grzankami.

Smacznego życzą




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz