piątek, 19 czerwca 2015

SZKOCKIE JABŁKO

             Pasjonaci whisky powiedzieliby, że grzechem jest rozcieńczać ten trunek colą, sokiem, czy innym napojem. Mogłabym się zgodzić, gdyby czysta whisky mi smakowała. Niestety. Dla tych którzy szukają swojego sposobu na picie whisky (np. żeby dotrzymać towarzystwa swym mężczyznom w piciu szkockiej, jak w moim przypadku;) ), a przy tym chcą czegoś innego, czegoś ciekawego, proponuję whisky z sokiem jabłkowym. Tak, tak wiem, najbardziej jest znana whisky z colą, ale dużo smaczniejsza jest z sokiem. Radzę spróbować! A kto nie wierzy, może poczytać o teście, jaki organoleptycznie przeprowadzili na sobie redaktorzy magazynu CKM.


Składniki:
  • 50 ml whisky
  • 100 ml soku jabłkowego, najlepiej świeżo wyciskanego (jak u mnie)
  • 20 ml syropu cukrowego (opcjonalnie)
Do szklanki typu old-fashioned z kostkami lodu (whisky tylko on the rocks) wlewamy wszystkie składniki i lekko mieszamy. 

Cheers!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz