Pasjonaci whisky powiedzieliby, że grzechem
jest rozcieńczać ten trunek colą, sokiem, czy innym napojem. Mogłabym się
zgodzić, gdyby czysta whisky mi smakowała. Niestety. Dla tych którzy szukają swojego sposobu na picie whisky (np. żeby dotrzymać towarzystwa swym mężczyznom w piciu szkockiej, jak w moim przypadku;) ), a przy tym chcą czegoś innego, czegoś ciekawego, proponuję whisky z sokiem
jabłkowym. Tak, tak wiem, najbardziej jest znana whisky z colą, ale dużo
smaczniejsza jest z sokiem. Radzę spróbować! A kto nie wierzy, może poczytać o teście, jaki organoleptycznie przeprowadzili na sobie redaktorzy magazynu CKM.
Składniki:
- 50 ml whisky
- 100 ml soku jabłkowego, najlepiej świeżo wyciskanego (jak u mnie)
- 20 ml syropu cukrowego (opcjonalnie)
Do szklanki typu old-fashioned z kostkami lodu (whisky tylko on the rocks) wlewamy wszystkie składniki i lekko mieszamy.
Cheers!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz