poniedziałek, 22 grudnia 2014

TOSTY FRANCUSKIE Z PIECZARKAMI I PESTO

             Weekendowe śniadanie. Delikatne tosty francuskie (czyli po prostu chleb w jajku;) ) z zielonym pesto z rukoli i pieczarkami. Lubię chleb smażony w jajku za jego delikatność, rukolowe pesto z czosnkiem dodaje wyrazistości smaku, a smażone pieczarki... to po prostu pyszne pieczarki;)


Składniki (na 2 porcje):
  • 2 kromki chleba
  • 1 jajko
  • 4-5 łyżek mleka
  • 2 łyżki pesto z rukoli
  • kilka dużych pieczarek
  • olej do smażenia
Pieczarki kroimy na półplasterki i przesmażamy. 
Jajko roztrzepujemy z mlekiem, maczamy w nim kromki chleba, które smażymy na złoty kolor z obu stron. Na tostach rozsmarowujemy po łyżce pesto i wykładamy pieczarki. Podawałam z sosem czosnkowym i keczupem.

Smacznego życzą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz