Weekendowe śniadanie. Delikatne tosty francuskie (czyli po prostu chleb w jajku;) ) z zielonym pesto z rukoli i pieczarkami. Lubię chleb smażony w jajku za jego delikatność, rukolowe pesto z czosnkiem dodaje wyrazistości smaku, a smażone pieczarki... to po prostu pyszne pieczarki;)
Składniki (na 2 porcje):
- 2 kromki chleba
- 1 jajko
- 4-5 łyżek mleka
- 2 łyżki pesto z rukoli
- kilka dużych pieczarek
- olej do smażenia
Pieczarki kroimy na półplasterki i przesmażamy.
Jajko roztrzepujemy z mlekiem, maczamy w nim kromki chleba, które smażymy na złoty kolor z obu stron. Na tostach rozsmarowujemy po łyżce pesto i wykładamy pieczarki. Podawałam z sosem czosnkowym i keczupem.
Smacznego życzą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz