Dziś inaczej niż tradycyjnie w poniedziałek nie zacznę od niedzielnego śniadania. Dziś będzie dodatek do niedzielnego śniadania. A co było podstawą owego posiłku, przekonacie się jutro. Zapewniam, że coś dla smakoszy;)
A póki co konfitura z czerwonej cebuli. Zawsze mnie ciekawiło, jak smakuje. W końcu nadarzyła się okazja, by ją przygotować (specjalnie na niedzielne śniadanie). Konfitura owa jest przepyszna! Mimo że słodka, idealnie pasuje do wytrawnych dań. Podawałam ją z parfait z drobiowej wątróbki. Polecam coś mniej szablonowego;)
Wg przepisu z bloga Ogrody Babilonu.
Składniki:
- 500 g czerwonej cebuli
- 3 łyżki brązowego cukru
- 125 ml wytrawnego czerwonego wina
- 70 ml octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Smacznego życzą
Nie jadłam nigdy takiej konfitury, a z czym ją podawać ?
OdpowiedzUsuńpodawałam z musem z drobiowej wątróbki (na blogu do znalezienia jako parfait)
Usuń