czwartek, 9 maja 2013

KOPYTKA Z KURCZAKIEM I SOSEM Z SERKA KANAPKOWEGO

              Danie zrodzone z potrzeby wyczyszczenia lodówki;) Wyszło przede wszystkim przepysznie (delikatny kremowy sosik z posmakiem smażonej cebulki delikatnie oblepiający kopytka), a do tego szybko i treściwie. Przepisu na kopytka nie podaję, gdyż przywiozłam je od mamy (ach, te mamy! Nie wypuszczą bez czegoś dobrego:) ). Moją inwencją była cała "otoczka".



Składniki (na 2 porcje):
  • 2 porcje kopytek
  • 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 spora cebula
  • opakowanie kremowego serka kanapkowego typu Piątnica
  • odrobina mleka do rozrzedzenia serka
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • olej do smażenia
 Pierś kroimy w kostkę, cebule siekamy. Oba te składniki podsmażamy. Dodajemy kopytka, serek rozmieszany z mlekiem do konsystencji gęstej śmietany i wszystko mieszamy i razem smażymy, aż się podgrzeje. Dodajemy siekany szczypiorek i doprawiamy do smaku. 

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz