Składniki (na 4-5 porcji):
- główka młodej kapusty
- 1 dłuższe lub 2 krótsze pętka kiełbasy
- 1 marchewka
- 1 średnia cebula
- 1/2 pęczka koperku
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
- ziele angielskie
- liść laurowy
- sól, pieprz
- sok z cytryny
Kapustę w miarę drobno siekamy lub szatkujemy. Wrzucamy do garnka, podlewamy wodą, ale nie za bardzo, gotujemy. Marchewkę ścieramy na tarce i dodajemy do kapusty wraz z posiekaną cebulą, koperkiem, pokrojoną w ćwierć-plasterki kiełbasą oraz liściem i zielem. Doprawiamy koncentratem i sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Dotujemy do miękkości mieszając i podlewając nieco wodą, by się nie przypaliło.
Smacznego!
Pamiętam ten smak, przepyszna ! Polecam ! ; )
OdpowiedzUsuń