poniedziałek, 25 czerwca 2018

SAŁATKA Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ I FETĄ

              Niedzielne śniadanie. Sałatka z grillowaną cukinią, fetą, bekonem i granatem. Słodko, słono, soczyście, smakowicie.





Składniki (na 2 porcje):
  • 1 mała cukinia
  • 2-3 plasterki szynki typu parmeńskiego
  • 2 garści mixu sałat
  • spory kawałek fety
  • ziarna z połowy owocu granatu
  • olej do smażenia
  • dressing: oliwa z oliwek, miód, sok z cytryny, ocet winny
Umytą cukinię kroimy w cienkie plasterki , smarujemy olejem z obu stron i smażymy najlepiej na patelni grillowej z obu stron.
Smażymy również szynkę na chrupko.
Na talerzach rozkładamy sałatę, na niej plastry cukinii, szynki, pokruszoną fetę i pestki granatu.
Całość polewamy dressingem.

Smacznego życzą


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz