poniedziałek, 21 listopada 2016

WRAPY Z TORTILLI Z JAJKIEM, BEKONEM I AWOKADO

            Niedzielne śniadanie. Jajko, awokado, bekon (mięsko musi być;) ) i sałata zawinięte w tortillę. Powiedzmy, że to taka sałatka w pszennym placku, fajnie tak o tym myśleć. A smak, cóż. To nie może nie smakować. Jajko + awokado = pycha! Jajko + bekon = pycha! Całość = potrójna pycha:) Polecamy!




Składniki (na 2 porcje):
  • 4 jajka
  • 100 g boczku
  • 1 awokado
  • 2 duże garści sałaty (u mnie mieszanka sałat)
  • 4 pszenne tortille
  • majonez
Jajka gotujemy na półmiękko, 6 min. Obieramy ze skorupki, kroimy w ósemki.
Boczek kroimy w drobną kostkę i wysmażamy na skwarki.
Awokado obieramy, pozbawiamy pestki i kroimy w plastry.
Tortille podgrzewamy, smarujemy majonezem, układamy kawałki sałaty, pokrojone jajka, bekon i plastry awokado. 
Całość zwijamy w rulon lub składamy na pół.
Podawałam z sosem czosnkowym.

Smacznego życzą


1 komentarz: