poniedziałek, 15 lutego 2016

ROLOWANE TOSTY FRANCUSKIE Z SEREM I SZYNKĄ

               Niedzielne śniadanie. Niby zwykłe tosty, ale nieco inaczej, zrolowane i obsmażone w jajku jak tosty francuskie. Mała odmiana, a cieszy i smakuje :)


Składniki (na 2 porcje):
  • 2 długie kromki chleba lub 4 chleba tostowego
  • 2-4 plastry szynki 
  • 2-4 plastry sera
  • jajko
  • olej do smażenia
Z kromek chleba odkrawamy skórkę, a następnie cienko je rozwałkowujemy.
Na każdej kromce układamy ser i szynkę i ciasno zwijamy.
Obtaczamy w roztrzepanym jajku i od razu kładziemy na rozgrzany tłuszcz złączeniem do dołu. Smażymy z każdej strony na rumiano.

Smacznego życzą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz